Zondag 29 november 2020
Aanvang 15.30 uur

Entree € 15,00 p.p.

Gerard Alderliefste
‘Ode aan Shaffy’

Een muzikaal, maar ook informatief programma over het leven van Ramses Shaffy.

Ramses’ verjaardag op 29 augustus 2019, in wat alweer het tiende sterfjaar was, vormde de warme aanleiding voor deze drie Shaffy vrienden om hun unieke ervaringen voor het eerst samen met ons te delen. Het heeft een vervolg gekregen!
In een ruim anderhalf uur durend programma komen bekende, maar zeker ook minder bekende stukken van de componist Ramses Shaffy voorbij. Dit naast wonderlijke weetjes uit Ramses’ indrukwekkende leven.

De avond bestaat uit een voorstelling van vijf kwartier voor de pauze, waarna een aftertalk plaats vindt. Het publiek stelt een vraag, het trio antwoordt. Daar komen dan weer spontaan anekdotes en liedjes naar boven! 

Nico van der Linden (auteur van de Shaffy Songbooks, Ramses bandlid in de jaren ’70-’80) speelt piano, accordeon, zingt en vertelt.

Gerard Alderliefste (muzikant en auteur van Mijn avonturen met Ramses Shaffy) zingt, speelt gitaar, bas en heeft heerlijke anekdotes uit Ramses’ laatste levensjaren.

Sylvester Hoogmoed (biograaf van We zien wel en van De moeder van Ramses) levert als schijnbaar alleswetende verteller zijn bijdrage over het leven van Ramses.

Show Buttons
Hide Buttons