NIEUW FESTIVAL ‘COLORFUL SUMMER’ IN TEATERTÚN RIJS

Een geheel nieuw initiatief in Gaasterland. De Teatertún en Podium Gorter organiseren op zondag 23 juni een geheel nieuw festival: Colorful Summer. Anders dan anders.

Het ware zomergevoel wordt opgeroepen tijdens deze middag: ontspanning, fijne zomerse muziek, lekker eten en drinken, samenzijn met vrienden in een relaxte sfeer.

Tijdens dit festival hoor je muziek die niet op andere festivals is te bewonderen.

KERCHANGA

Uit Frankrijk komt het duo Kerchanga. Afrikaanse en Caribische muziek van een duo dat in Zuid Frankrijk inmiddels veel naam en faam heeft. De groove van de N’goni, loops van de gitaar, een mespuntje beatbox en vocale harmonieën. Kerchanga is een verkenning van het Afrikaanse continent, van de rivier de Niger naar het Kenia van de fifties,  ritmes van Zimbabwe aan de kusten van Afro-Senegalese geluid, gladheid van Angola en de kruiden van la Réunion en Haïti. De smeltkroes van beatbox, loops, gitaar, ngoni en zang.

ZOUMANA DIARRA

Zoumana Diarra is een groot musicus uit Mali en geniet in Nederland grote bekendheid vanwege zijn deelname in talloze etnische en multiculturele muzikale projecten. Zoumana is een authentieke griot en virtuoos op de kora, balafoon, n’goni, kamalan-n’goni en gitaar. Samen met zijn trio brengt hij traditionele muziek van zeven verschillende stammen uit Mali en Burkina Faso. Hij speelde mee met  succesformules als ‘Five Great Guitars’ en ‘African Diva’s’. Of misschien kent u  Zoumana’s instrumentale bijdragen aan het werk van onder meer: Stef Bos, Trijntje Oosterhuis en Leoni Jansen.

THE BOUBA BAND

The Bouba Band is nu al behoorlijk bekend en speelt Afrikaanse muziek. Bouba Keita, afkomstig uit Mali, schrijft en zingt zijn eigen repertoire en speelt op virtuoze wijze balafoon, n’goni en djembé. De band BOUBA bestaat uit door de wol geverfde muzikanten die al jaren in verschillende bezettingen met elkaar muziek maken. De band speelt op festivals en bij speciale gelegenheden zoals b.v. de opening van de Sneekweek (2018), tijdens een Afrikaanse markt of tijdens een evenement of een feest, enz. Het wordt gegarandeerd een sfeervolle, muzikale, feestelijke en swingende happening met de muziek van BOUBA. De band bestaat uit gerenommeerde muzikanten: Bouba Keita, Kees Romers, Vincent Knaven, Wytze van der Meer en Johan Keus.

REBEL JAM

De dag wordt afgesloten met de geweldige reggaeband Rebel Jam.  Rebel Jam is een roots reggae band onder leiding van de charismatische bandleider, gitarist en leadzanger Robby Pinas.  De band speelt zowel eigen materiaal als covers van reggaelegendes zoals Bob Marley, Peter Tosh en Justin Hinds. Rebel Jam staat garant voor een energieke en afwisselende show!

Het festival is op zondag 23 juni a.s. in het openluchttheater De Teatertún te Rijs (Enkhuizerlaan 8).

Tuin open vanaf 15.00 uur.
Entree € 17,50

Er zijn geen special rolstoelplaatsen, de tuin is wel toegankelijk voor rolstoelen.

Show Buttons
Hide Buttons